Bemutatkozás

Tisztelt Érdeklődő,

Alábbiakban olvashatják bemutatkozó ajánlatunkat. Amennyiben bemutatkozónk felkeltette tetszésüket, úgy várjuk megkeresésüket. Igény esetén a közgyűlésen, vagy azt megelőzően is szívesen bemutatkozunk.

Cégünket a Flamingó Kft-t. egy nagyobb társasházkezelő multinacionális cégből kilépve alapítottuk. Ténylegesen rendelkezünk nemcsak lakóházi, hanem lakópark-üzemeltetési és közös képviseleti gyakorlattal. Ismerjük a lakóparki, társasházi sajátosságokat, azoknak mindenben meg tudunk felelni (speciális tulajdonosi összetételből adódó emelt igényszint és követelményrendszer, újépítésű házak szavatossági jogainak érvényesítése, válságkezelés, stb.).

Csapatunk tagjai 1999. óta foglalkoznak társasházak kezelésével, üzembe helyezésével, válságmenedzselésével; mind a műszaki, mind pénzügyi területeken egyaránt jártasak vagyunk. Társasházkezelői, regisztrált mérlegképes könyvelői végzettségekkel rendelkezünk, és ingatlanok területén jelentős műszaki tapasztalatokkal rendelkezünk.

Társaságunk fiatal, lendületes, szakképzett és nagy gyakorlattal rendelkező csapat, így vállalja társasházak kezelését, üzemeltetését, könyvelését, gazdasági ellenőrzését.

Állandó alvállalkozói csapattal rendelkezünk, de természetesen mindazon alvállalkozókat, akiknek munkájával a ház elégedett, megtartjuk, de mindenkor készek vagyunk új alternatíva felmutatására. Nyitottak vagyunk a tulajdonostársak saját, vagy az általuk ajánlott vállalkozók alkalmazására is. Természetesen munkájukat nekik is felelősen ellenőrizzük.

Munkánkban kiemelt szerepet kap a kintlévőségek behajtása és a műszaki állapot helyreállítása, javítása. Tapasztalatunk: „Csak azt a kintlévőséget nem lehet behajtani, amivel nem foglalkoznak.” Így megnyugtató választ tudunk arra adni, hogy igen beszedjük ezeket a be nem fizetett közös költségeket. Behajtásokat megelőzően személyesen igyekszünk felkeresni a hátralékos tulajdonosokat és tartozáselismerő részletfizetési megállapodásokat kötünk a Számvizsgáló Bizottság hozzájárulásával. Amennyiben ez nem vezet eredményre, vagy a tulajdonos nem érhető el, úgy azonnal ügyvédet bízunk meg a fizetési meghagyás kibocsátásra és a jelzálog bejegyzésre, vagy elindítjuk a végrehajtást.

A legtöbb általunk kezelt társasházban a korábbi nagymértékű tulajdonosi tartozások jelentősen csökkentek, ezen felül jelentős tartalékot halmoztunk fel, amelyből beruházásokat valósítunk meg.

A társasház megfelelő kezelésének legjobb fokmérője a tulajdonosok elégedettsége. A társasházak lakói rendszeres tájékoztatást kapjanak munkánkról, illetve a társasház ügyeiről. Minőségi szolgáltatás kínálunk a legjobb áron.

Az okok, amelyek a fentieken kívül mellettünk szólnak:

 • Mi vagyunk a Lakókért, nem a Lakók értünk! 
 • 2001-óta foglalkozunk társasházak kezelésével, könyvelésével. 
 • Családi cég vagyunk, összesen 3 ember foglalkozik az általunk kezelt társasházakkal, 
 • Jelenleg 24 db belvárosi társasházat kezelünk és így munkánkban kellő figyelmet tudunk biztosítani minden általunk kezelt társasház számára, 
 • A kis mennyiségű számú társasház miatt lehetőségünk van arra, hogy minden műszaki feladathoz személyesen is kimenjünk, a munkálatokat folyamatosan figyelemmel kísérhessük, 
 • 24 órás telefonos elérhetőséget biztosítunk, 
 • Az általunk kezelt épületekben közös képviseleti postaládát helyezünk el, melyben a lakók felvehetik velünk a kapcsolatot. A postaládát heti rendszerességgel ürítjük – biztosítva ezzel az épület heti több alkalommal történő bejárását is, 
 • Gyorsszolgálattal és állandó, bevált, megbízható alvállalkozói kapcsolatrendszert építettünk ki, 
 • A lakóközösség és a számvizsgáló bizottság felé rendszeres tájékoztatást nyújtunk, 
 • Igény esetén a könyvelő programunkkal folyószámlák internetes lekérdezésére van lehetőség, 
 • Épületbiztosításban jelentős kedvezményeket tudunk elérni kapcsolataink révén, 
 • Minden kerületben díjmentesen tudjuk biztosítani a szelektív hulladék gyűjtését és elszállítását, 
 • Irodánk a 1078 Bp., Murányi u. 24. alatt található, kiváló közlekedés mellett (73,74,76,78-as trolik a közelben állnak meg, mindig van parkolási lehetőség) 
 • Megbízott ügyvédünk irodája is Erzsébetvárosban található,
 • A fizetési meghagyás ügyében elektronikus aláírást igényelhetünk, így a társasház a fizetési meghagyások kibocsátása ügyében az ügyvédi munkadíjat megspórolhatja,
 • Megtakarítási formaként lakáselőtakarékossági szerződést javaslunk felújítási alap számla vezetése helyett, mert ez jelenleg a legkedvezőbb befektetési forma, amely 30%-os állami megtakarítást eredményez. Ezt 4 vagy 8 évre lehet kötni, majd ettől függően felújításra vagy más egyéb célra felhasználható. Kedvezőbb a hozama mint bármilyen másik felújítási vagy lekötött számlának. Hírtelen felmerülő műszaki probléma esetén – amennyiben a társasháznak nincsen elegendő pénzeszköze – kedvező kamatozású hitelt is fel lehet venni bármikor, 
 • Munkánkkal kapcsolatosan a társasházak részére felelősségbiztosítással rendelkezünk,
 • Az év végi elszámolás részét képezi a vízdíj elszámolás (nem vízórások közötti vízdíj szétosztás) 
 • Energetikus bevonásával fűtés és melegvízdíj elszámolást készítünk (központi kazán esetén)
 • A költségvetés ismeretében további megtakarítási lehetőséget keresünk
 • Minden pályázati lehetőséget kihasználunk (pl.: kerületi felújítási és növényesítési pályázat, kapufigyelő pályázat, zöld beruházás program, fővárosi környzetvédelmi alap által kiírt pályázat, valamint fővárosi kerületfejlesztési pályázat, generali mosoly pályázat, zöldövezet pályázat) 
 • A Főkétüsz Kft. éves ellenőrzésein minden alkalommal jelen vagyunk, a szükséges javítások ügyében többször egyeztetünk a kéményseprőkkel, a legoptimálisabb megoldásra és a költségcsökkentésre törekszünk. Szükség esetén előzetes kéményseprői vizsgálatot kérünk, hogy csak a szükséges, használt kémények magasítását oldjuk meg.

A színvonalas szolgáltatások biztosítása a lakóépületben az Önök mindennapi kényelmének, komfortérzetének, biztonságának fontos feltétele. Az üzemeltetési és közös képviseleti feladatok ellátása ugyanakkor számos gonddal jár, speciális szakértelmet, tájékozottságot, gyakorlatot igényel. Csapatunk társasház kezelési szolgáltatása keretében vállalja ezeket a gondokat és a mindennapi kényelmet kínálja Önöknek!

Számunkra ebben a szakmában a legfontosabb a bizalom, hogy bizalmat keltsünk Önökben és bízzanak is bennünk, szeretnénk ha minden társasházi problémáikat meg tudnánk oldani, szeretnénk szép és lakható környezetet teremteni mindenkinek. Bizalmukért igyekszünk megdolgozni.

Reméljük a fentiekkel szolgálatukra lehettünk, és bízunk benne, hogy hamarosan megrendelésükkel tisztelnek meg bennünket. Biztosítjuk Önöket, hogy megbízásukat a gyakorlatunk, korrekt áraink révén teljes megelégedésükre fogjuk teljesíteni.

Az elmúlt két évben elért figyelemreméltóbb eredményeink:

Marek József u. 16. sz. társasház válságmenedzselése:

Az elért eredmények ügyében megtett intézkedések: Behajtások megkezdése (egyeztetéseket követően), részletfizetések megkötése, részletfizetések folyamatos nyomon követése, a hátralékos tulajdonosok folyamatos tájékoztatása - Folyamatos személyes jelenlét a lakóközösség életében - A munka kezdetén heti rendszerességgel Számvizsgáló Bizottsági ülések - Fundamenta lakáskassza megtakarítása - Pályázati lehetőségek igénybe vétele - Legmegfelelőbb vállalkozók kiválasztása

Murányi u. 44. Sz. Társasház:

Generali Biztosító által kiírt 2011. Évi „mosoly” pályázaton nyertes lakóközösségek között szerepelünk (Magyarországon 50 nyertes pályázó!)

Zichy Jenő u. 42. Sz. Társasház:

A társasházat 2011. augusztusában vettük át: A régi közös képviselő a társasházat „magára” hagyta – mondván a lakókkal nem tud boldogulni. A társasház átvételekor visszamenőleg rendezni kellett a könyvelést, a rendelkezésre álló pénzeszközökből pedig a vállalkozókat és közüzemi szolgáltatókat kellett kifizetni.

A társasház csak 20 lakásos. A hátralékos tulajdonosok személyes megkeresésükre rendezték hátralékukat a társasház felé. A társasházban a kémény és a függőfolyosó életveszélyesnek volt minősítve: közös költséget megemelve megtakarítási alapot képezett a lakóközösség mindössze fél év alatt, hogy indulhasson az idei pályázaton, hogy elnyerhesse a Terézvárosi Önkormányzat segítségét.

A társasház összes lakójától nyilatkozatot kértünk, illetve bejártuk az összes lakást, hogy megállapításra kerüljön, hogy melyik lakás használ kémény járatot. Az eredménnyel a Főkétüsz Kft-t megkerestük, majd eredményes egyeztetéseket követően sikerült közös megoldást találnunk: a nem használt életveszélyes, romos kéményeket költségmegtakarítás szempontjából visszabontottuk és csak a szükségeseket emeltük meg.

Ezt követően a társasházat a kerületi építési hatóság kötelezte 48 órán belül az élet és omlás veszélyes függőfolyosó az életveszély megszűntetésére. A munkálatok elvégzésben a társasház kedvezményes kölcsönt kapott.

A kis társasházat újabb probléma is sújtotta: 20 lakásos társasházban – 19 db vízórás lakás, 1 db nem vízórás lakás – 2011-ben éves szinten 761 e Ft víz és csatornadíj fogyasztás keletkezett. Sajnos a vízvezetékek nem a pincében haladtak, hanem az épületen belül és az udvar alatt. Minden lakásba bejutottunk, ott ahol nem egyezett a vízóra állása a számlával, ott a bejelentésekről azonnal intézkedtünk. Valamint kiderítettük, hogy hol folyik el a víz.

Kis Diófa u. 3. Sz. Társasház:

A társasház lakóközössége a lakásokat kb. 4-5 éve kezdhette megvásárolni, ezért a közös területek ügyében az önkormányzatnak szavatosságot kell vállalnia. A társasháznak az elmúlt három évben – mint kezdő társasház - az alábbi felújításokat kellett elvégeztetnie: Komplett gázalapvezeték csere (gázszivárgás végett), Főelosztó szekrény teljes cseréje (érintésvédelmi szempontból életveszélyesnek minősítették), Függőfolyosó felújítás, mert a díszstukkók lehullottak, Ereszalj csere, mert a deszkázat a lakókra zuhant.

További szükséges javítások: Tűzfal és kapcsolódó szerkezetek felújítása, 7 éve életveszélyes kémények magasítása, Állagromlott kémények újraépítése, Elektromos felszálló vezetékek cseréje A VII. kerületi Önkormányzat – mint korábban egyedüli tulajdonos, később mint a társasház közös képviselője nem jógazda módjára járt el, a rá bízott vagyonnal nem gazdálkodott megfelelően, a társasházban lakókat életveszélybe sodorta, ezért a társasház garanciális / szavatossági peres eljárást indított az Önkormányzattal szemben az életveszélyes kémények ügyében. Mivel a társasház tűzfala is életveszélyes, a per kiegészítésre kerül a tűzfal javításával kapcsolatosan is. Sajnos az Önkormányzat megkeresésünkre a javítások kérdésében nem nyújtott segítséget, ezért vált szükségessé az eljárás elindítása.

A munkálatok megkezdése miatt a legoptimálisabb kölcsön lehetőség felderítése, kölcsönigényléshez szüksége dokumentumok kitöltése, kölcsönszerződés megkötése.


Minden pályázati lehetősége kihasználunk! 2012-ben és 2013-ban az alábbi pályázatokon indultunk, melyeket sikeres eredményekkel zártunk:

Önkormányzat által kiírt pályázatok:

 • felújítási (általános felújítás, kéményfelújítás, kéményjárda felújítás) pályázat 
 • kapufigyelő (kamera rendszer kivitelezése) pályázat 
 • növényesítési pályázat

Egyéb pályázati lehetőség:

 • Zöldövezet ökotárs alapítvány által kiírt növényesítési pályázat

Az elmúlt években végzett nagyobb beruházások:

 

Lakóközösséggel karöltve végezett közösségépítő társadalmi munkáink (lakók nagy létszámú segítségével):

 • növények beszerzése, föld behordása és elültetése 
 • tűzfal szigetelés 
 • pince és padlás lomtalanítás 
 • egyéb ünnepségek: kertátadás (bográcsgulyással), advent (forralt borozással)

Zöld beruházási programjaink:

 • hagyományos izzó led izzóra történő váltása (80%-os energia megtakarítás, 1 éven belül történő megtérülés) 
 • szelektív hulladékgyűjtés 
 • palackprés felszerelése 
 • növényesítés

Modernizációs programjaink:

 • igyekszünk a lakóközösséget az e-mail-es kapcsolattartásra buzdítani (még az idősebb korosztályt is) mind anyagi, mind környezetvédelmi szempontok miatt 
 • A postai csekkes befizetéseket szeretnénk minél jobban háttérbe szorítani, és a banki befizetést, illetve az internetes átutalást szorgalmazzuk 
 • terveink szerint folyószámlákat és egyéb társasházi anyagokat honlapunkra mindig aktualizálva töltenénk fel (a folyószámla lekérdezés igény esetén már most is kérhető) -

Elérhetőségeink

Cím: 1078 Bp, Murányi u. 24.
Telefon: (061) 782-7497
Mobil: 0630/687-8747

Ügyfélfogadási idő 

 • Hétfő: 8.00 - 12.00
 • Kedd: 13.00 - 16.00
 • Csütörtök: 9.00 - 12.00

Kedves Lakótársak, Vállalkozók,

 

Cégünk számára elsődlegesen fontos a dolgozók és az ügyfelek egészségének védelme,valamint az üzletmenet folytonosságának fenntartása. Kiemelten fontos számunkra az is, hogy mindenkor ügyfeleink segítségére lehessünk ügyeik intézésében. A jelenlegi egészségügyi helyzet azonban mindannyiunktól fokozott óvatosságot, fegyelmet kíván.

A közös képviseleti irodába belépés ügyfélfogadási időben kizárólag maszkban! Kérjük, lehetőség szerint csak halaszthatatlan személyes ügyintézéseknél jöjjenek irodánkba. Lehetőség szerint e-mailben vagy telefonon igyekszünk megoldani a kérdéseit. 

Csak így tudjuk biztosítani az egészséges is biztonságos munkavégzést.

AMENNYIBEN KIJÁRÁSI TILALMAT VEZETNEK BE, ÚGY A SZEMÉLYES ÜGYFÉLFOGADÁS TELJESEN SZÜNETEL!!!

Telefon, e-mailben természetesen továbbra is elérnek minket!!  Reméljük, hogy a vállalkozóink továbbra is segítik munkánkat, illetve a hibaelhárításokat.

Elérhetőségeink:   e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Társasházkezelés: Bogár Anikó +3630 687 87 47, Molnár Andrea+ 3620 331 24 26, Szabóné Békei Szabina +3620 266 4111, Molnár Henrietta +3620 920 8857,

Könyvelési ügyekben + 3630 857 66 77

 

Köszönjük, hogy felelősségteljes viselkedésével és az ügyek elektronikus és telefonos intézésével hozzájárul a járvány terjedésének megfékezéséhez! Üdvözlettel: Flamingó Kft. munkatársai

 

Web: www.tarsashazak.com
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

november 2020
keszcsszva
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Kiemelt partnereink

Dr. Tóth T. Zoltán Ügyvédi Iroda

Soron Magyarország Alkusz Kft.

Ép-Fó Építőipari Kft.

Bertók Ingatlanszervíz Szolg. Kft.

MVM Építőipari Kft.

Rovarirtás

FLAMINGÓ KFT. • 1078 Budapest, Murányi u. 24. • Mobil: 0630/687-8747 • E-mail: info@tarsashazak.com
Fel